Bezoek ook eens....Op de website Boshul zijn vele mooie foto's, van uitzonderlijke kwaliteit te vinden van dezelfde onderwerpen die op PeaCreations te vinden zijn. Het is dan ook zeer aan te bevelen deze website eens op het gemak te bekijken.
Klik hier

Zwembad Coldenhove is even als het vakantiepark Coldenhove gelegen aan de Boshoffweg. Het zwembad werd in 1921 aangelegd als privézwembad, maar werd later opengesteld voor iedereen. Na zwaar beschadigd te zijn in de oorlog werd het door Canadezen weer opgebouwd, en later geprivatiseerd. Nu is het een modern buitenbad (verwarmd) met een glijbaan, volleybalveld en een ruime ligweide. Uiteraard zijn er ook snacks en ijs verkrijgbaar.
klik hier

Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen werken nauw samen om het eigen karakter van de provincie te beschermen. In totaal beheren Geldersche Kasteelen en Geldersch Landschap 30 kastelen, historische landhuizen en runes en ruim 10.500 hectare natuur- en cultuurterreinen in Gelderland.

Staatsbosbeheer beschouwt recreatie en natuur als evenwaardig. Bijna alle natuurgebieden van Staatsbosbeheer staan open voor recreatie. We praten over recreatie die gericht is op beleving van de natuur en het landschap, van rust en ruimte.

Vereniging Natuurmonumenten beschermt de natuur in Nederland door aankoop en beheer van natuur-gebieden. Deze site vormt een handige wegwijzer naar zo'n 350 natuurgebieden. Allemaal in beheer bij Natuurmonumenten.

Het beheersgebied van het waterschap Veluwe omvat n van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in ons land: de Veluwe. Daarnaast kent het gebied een opvallend rijke cultuurhistorie. Rust en ruimte vormen de kracht van de regio, maar tevens ook de kwetsbaarheid. In onze waterbeleid beschermen en verbeteren we die unieke kwaliteiten.

Door de Ondernemers Vereniging Eerbeek worden de belangen van de ondernemers behartigd. Tevens organiseert O.V.E. diverse activiteiten zoals de Stoombraderie, Superzeskamp en volleybal- en voetbaltoernooien. Ook de intocht van Sint Nicolaas, met een December-kanskaart actie, wordt door O.V.E. georganiseerd. Voor alle informatie en een overzicht van alle aangesloten ondernemers en georganiseerde evenementen kunt U op de website terecht.

In vrijwel iedere plaats op de Veluwe is een plaatselijke VVV gevestigd. De VVV's verkopen tal van routes, gidsen en kaarten voor uw vakantie of dagje uit op de Veluwe. Verschillende regionale drukwerken kunnen ook binnenkort via de site van de VVV worden besteld.

De Deelen Research Group verzameld en geeft informatie over de luchtoorlog boven Nederland tussen 1940 en 1945. De geschiedenis van Fliegerhorst Deelen en de bijbehorende commandocentra en (radar) peilinstallaties zijn speerpunten in het onderzoek, waarbij zoveel mogelijk wordt samengewerkt met andere instanties met de zelfde doelstellingen. Voor interessante excursies en informatie: bekijk de website!

Op de website van het Museum Vliegbasis Deelen maakt u kennis met de activiteiten en de collectie van het museum, wat gevestigd is in een voormalige bunker die ter camouflage als boerderij is uitgevoerd. De geschiedenis van de luchtoorlog wordt aansprekelijk weergegeven, met foto's, uniformen en zelfs opgegraven vliegtuigen en bommen. Niet alleen de website is een bezoekje waard!

De startpagina waar alle links naar websites over Loenen en allerlei activiteiten in - en wetenswaardigheden over Loenen verzameld zijn.

Jan Materman was, samen met zijn gezin, één van de eerste bewoners van de Imbosch. De stamboom van de familie Materman is, compleet met veel authentieke foto's, op het internet gezet door Rob en Hans Materman. De bijzondere foto's van de hand van Natasja Materman verdienen Uw speciale aandacht.

door deze pagina te bezoeken gaat U accoord met de disclaimer